Een reisverzekering is geen overbodige luxe als je op vakantie gaat. Raak je gewond of word je ziek op je vakantiebestemming? Dan ben je verzekerd van hulp als je een reisverzekering hebt. Je kunt enkel de standaarddekking kiezen, maar veel mensen breiden hun reisverzekering uit. Benieuwd wat de mogelijkheden zij? Wij hebben hieronder 6 aanvullende dekkingen op een rijtje gezet waaruit je kunt kiezen.
 

1) Annulering

Je houdt er waarschijnlijk geen rekening mee, maar er kan iets gebeuren waardoor je plotseling niet meer op vakantie kunt. Bovendien kan het voorkomen dat jij je vakantie moet onderbreken, bijvoorbeeld omdat een familielid plotseling ernstig ziek wordt of overlijdt. In dat geval is het prettig als je (een deel van) de reissom vergoed krijgt. Een annuleringsverzekering maakt dit mogelijk. Je bent niet verzekerd voor een natuurramp, epidemie of aanslag in het land van bestemming.
 

2) Bagage en geld

Naast een annuleringsverzekering kun je een reisverzekering ook uitbreiden met de aanvullende dekking ‘bagage en geld’. Raakt je bagage zoek of wordt deze gestolen? Dan ben je hiervoor verzekerd. Binnen deze dekking vallen onder meer smartphones en smartwatches, (contact)lenzen en brillen, sieraden, horloges, medische hulpmiddelen en geld. Om een passende reisverzekering samen te stellen, kun je bij de meeste verzekeraars uit verschillende maximale bedragen kiezen.
 

3) Medische kosten

Als je een Nederlandse zorgverzekering hebt, ben je overal ter wereld verzekerd voor zorg. Helaas worden niet altijd alle zorgkosten in het buitenland vergoed door je verzekeraar. Om te voorkomen dat je hier zelf voor opdraait, verzeker jij je aanvullend voor medische kosten. Je krijgt het geld dan terug via je reisverzekering.
 

4) Ongevallendekking

Huur je op vakantie een auto en krijg je hiermee een zwaar ongeluk? Dan raak je mogelijk blijvend invalide. Omdat dit verstrekkende gevolgen kan hebben, kun je overwegen om je hier aanvullend voor te verzekeren. Een verzekeraar keert eenmalig een bedrag uit als je blijvend invalide raakt. De hoogte hangt af van het letsel. Overlijd je? Dan ontvangen je nabestaanden eenmalig een uitkering als je een aanvullende ongevallendekking hebt.
 

5) Pechhulp motorrijtuigen

Ga je met de auto op vakantie? Dan kun je in het buitenland met pech langs de kant van de weg komen te staan. Als je de aanvullende dekking pechhulp motorrijtuigen afsluit, ben je verzekerd van hulp bij pech of een ongeluk met een motorrijtuig. Bovendien heb je recht op vervangend vervoer.
 

6) Wintersport

Tijdens een wintersportvakantie ben je niet standaard verzekerd als je enkel een doorlopende reisverzekering afsluit. Omdat de kans op verwondingen tijdens zo’n vakantie een stuk groter is dan tijdens een zomervakantie, kan het verstandig zijn om je hiervoor te verzekeren. De aanvullende dekking wintersport biedt dan uitkomst. Maak je extra reis- en verblijfskosten omdat je in een ziekenhuis wordt opgenomen? Dan krijg je hier een vergoeding voor van je verzekeraar. Verwacht overigens niet dat je verzekerd bent voor medische kosten als je deze aanvullende verzekering afsluit. Dit is namelijk alleen het geval met de aanvullende dekking ‘medische kosten’.